ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι η ανάγκη για απομόνωση ήταν κατά κύριο λόγο αντρικό φετίχ και προνόμιο. Καινούριες μελέτες, όμως, έρχονται να ταράξουν τα νερά δείχνοντας ότι και οι γυναίκες έχουν την ίδια ακριβώς ανάγκη για απομόνωση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σχέση εδώ και χρόνια ή ακόμη κι αυτά που είναι παντρεμένα εδώ και χρόνια δηλώνουν ότι η απομόνωση είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Δε λέμε, βέβαια, να μη μιλάτε ο ένας στον άλλο και να χάνεστε μέρες ολόκληρες. Μιλάμε για την υγιή απομόνωση, τις στιγμές εκείνες που θέλετε το χρόνο σας για να κάνετε πράματα που σας ευχαριστούν ή απλά για να ηρεμήσετε από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντική η απομόνωση και πώς βοηθά στη δημιουργία μιας πετυχημένης σχέσης;

Μάθετε να ζείτε με τον εαυτό σας

Το να αγαπήσετε και να συμπαθήσετε τον εαυτό σας είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Μαθαίνοντας να αγαπάτε τον εαυτό σας μπορείτε να δημιουργήσετε ευχάριστες και εποικοδομητικές σχέσεις με τους άλλους. Δουλέψτε πάνω σε αυτό, λοιπόν, λες κι η σχέση σας βασίζεται πάνω του.

Δείχνοντας σεβασμό στην ανάγκη σας για απομόνωση, συμβάλλετε στη δημιουργία μιας σχέσης βασισμένης στην αμοιβαία αγάπη

Υπάρχει γενικά μια προδιάθεση σε όλους τους ανθρώπους να χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας αυτή την ανάγκη τόσο για σας όσο και για τον σύντροφό σας κάνετε ένα μεγάλο βήμα στη δημιουργία μιας σχέσης που θα κρατήσει στον χρόνο.

Η απομόνωση δεν είναι άσχημη λέξη

Αν περνάτε έστω και λίγο χρόνο μόνοι σας κάνετε καλό και στους δυο σας. Το να μην αναγνωρίζετε την ανάγκη για απομόνωση μπορεί να φθείρει τη σχέση με το ταίρι σας. Εάν δε δίνετε χρόνο στον εαυτό σας και τον άνθρωπό σας, τότε βλάπτετε ηθελημένα τη σχέση σας.

Μην καταπιέζετε ο ένας τον άλλο

Τα περισσότερα ζευγάρια που χωρίζουν δηλώνουν ότι ένιωθαν να πνίγονται από το ταίρι τους. Δεν είχαν χρόνο να σκεφτούν, να αισθανθούν ή να είναι απλά μόνοι τους. Το ταίρι τους δε σεβόταν την ανάγκη τους να μείνουν μόνοι να ανακαλύψουν τον εαυτό τους από την αρχή και να εξελιχθούν.

Η ανάγκη για απομόνωση υπάρχει παντού

Αυτή η ανάγκη δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο του χάρτη. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Το μαγικό συστατικό για τις πιο δυνατές σχέσεις είναι ο σεβασμός απέναντι στον μοναχικό χρόνο που χρειάζεται το ταίρι μας. Όλες οι πετυχημένες κι ευτυχισμένες σχέσεις δηλώνουν ότι η απομόνωση αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά τους.

Μην φοβάστε, λοιπόν, να γραφτείτε σε εκείνα τα μαθήματα κηπουρικής που τόσο θέλατε και μη στερήσετε στο ταίρι σας την ανάγκη για μια βόλτα στη φύση έτσι ώστε να καθαρίσει το μυαλό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.