ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ


Το χιούμορ, όσο δεδομένο κι αν το θεωρούμε, είναι άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της σχέσης μας και την ανάπτυξη μεγαλύτερης οικειότητας με το ταίρι μας.

Είναι ένα από τα πρώτα σημεία αναφοράς που θα μας δείξουν κατά πόσο ταιριάζουμε με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας όταν ακόμη βρισκόμαστε στη φάση του dating (ραντεβού). Αν με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να καταλάβετε τα αστεία του ατόμου με το οποίο έχετε βγει ή τα βρίσκετε σαχλά, έχετε βρει ήδη τον πρώτο κακό οιωνό για το μέλλον σας.

Το χιούμορ είναι το πρώτο πράγμα που θα φέρει κοντά δυο πιθανούς συντρόφους.

Ας δούμε πιο κάτω, λοιπόν, πώς μπορεί να είναι ευεργετικό για μια σχέση.

Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας και μας κάνει πιο ελκυστικούς στο ταίρι μας. 

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει την πίεση, απελευθερώνει ενδορφίνες - οι ορμόνες που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση - και τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ξέρετε κάποιο που να έμεινε κοντά σε μίζερους ανθρώπους για καιρό; Γελάστε κι αφήστε το ταίρι σας να σας ερωτευθεί από την αρχή.

Το γέλιο είναι το σπα των συναισθημάτων

Όταν γελάς πέφτουν οι άμυνές σου, ξεχνάς κάθε ενδoιασμό και γίνεσαι πιο αυθόρμητος. Όταν απολαμβάνεις ένα ανέκδοτο ή μια αστεία ιστορία γίνεσαι πιο συμπαθητικός και αρεστός.

Το χιούμορ είναι σημαντικό και βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία με το ταίρι μας

Ένα αστείο που θα ειπωθεί στη σωστή στιγμή μπορεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και να βοηθήσει στην επίλυση διαφορών με το ταίρι σας. Το χιούμορ είναι κι ένας τρόπος να δούμε τα πράγματα από την οπτική πλευρά του συντρόφου μας. Υπό την επίρροια του χιούμορ χαλαρώνουμε και μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα πολύ πιο εύκολα.

Μπορεί να επαναφέρει τον ενθουσιασμό σε μια μουντή σχέση

Όπως ήδη είπαμε, το χιούμορ μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τον άνθρωπό μας και να μας κάνει πιο ελκυστικούς στα μάτια του. Και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό εάν η σχέση έχει βαλτώσει.

Τα μεταξύ σας αστεία σας φέρνουν πιο κοντά και δημιουργούν ένα άλλο επίπεδο οικειότητας

Όταν έχετε αστεία που μόνο εσείς και το ταίρι σας μπορείτε να καταλάβετε. τότε έχετε βρει τον δρόμο προς την άμεση οικειότητα. Καθώς ο καιρός περνά το προσωπικό σας αστείο μπορεί να είναι και απλά μια λέξη, η χρήση της οποίας θα δημιουργεί, έστω και στιγμιαία, ένα κλίμα αγάπης και στοργής μεταξύ σας. Τα αστεία που μόνο εσείς καταλαβαίνετε είναι σαν μια κρυφή γλώσσα που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας.

Το γέλιο είναι αγχολυτικό

Αφού έχετε ξεπεράsει πλέον το στάδιο κατά το οποίο προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας και μπορείτε να είστε ο εαυτός σας κοντά τους, το να κάνετε πλάκα φορώντας κάτι τρελό ή να χαζολογάτε μπορεί να σας ευθυμήσει. Είναι ένα απίθανο αγχολυτικό και για τους δυο σας. Απελευθερώστε το παιδί που κρύβετε μέσα σας, λοιπόν.

Το χιούμορ μπορεί να κάνει καλό και στη σεξουαλική σας ζωή

Μπορούν να συμβούν διάφορα κωμικοτραγικά κατά την πράξη που σας κάνουν να θέλετε να γελάσετε. Από τα αέρια που μπορεί να έρθουν απρόσκλητα μέχρι και μια αποτυχημένη προσπάθεια να υποδυθείτε ρόλους, μπορείτε να κάνετε αυτές τις άτυχες προσωπικές στιγμές τα προσωπικά σας αστεία, αντί να νιώθετε ντροπή για ό,τι έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.