ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ"Εντάξει τον αγαπώ κι ίσως να είναι κι ο ένας που έψαχνα", μου είπε μια φίλη τις προάλλες "αλλά τι να κάνω για να έρθουμε πιο κοντά; Φοβάμαι μην τον χάσω". Η κρυφή αυτή φοβία αποτελεί σκέψη πολλών ζευγαριών. 

Το θέμα δεν είναι μόνο να έρθουμε κοντά με το ταίρι μας, αλλά και να δημιουργήσουμε μια δυνατή σχέση που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν. 

Ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας δυνατής σχέσης;

Χρησιμοποιείστε τη σχέση σας για να μάθετε πώς να φτάσετε στην εσωτερική ολοκλήρωση

Σχέση δε σημαίνει βρίσκω ένα άτομο να με συμπληρώνει, αλλά μπαίνω σε μια σχέση συνειδητοποιημένα και με απόλυτη ακεραιότητα και μοιράζομαι τη ζωή μου με το άλλο άτομο. Αφήνοντας πίσω σας ρομαντικές ιδέες όπως την απόλυτη ένωση και τη δημιουργία μιας οντότητας, αυτό δηλαδή που λέμε "γινόμαστε ένα", μαθαίνετε να αγαπάτε και να σέβεστε τόσο την απόσταση όσο και την ομαδικότητα μέσα στη σχέση.  

Δείτε τον/την σύντροφό σας γι' αυτό που πραγματικά είναι

Η τραγωδία στη σχέση έρχεται όταν αρχίζετε να βλέπετε τον άνθρωπό σας ως σύμβολο όλων αυτών που του έχετε αποδώσει, την ιδέα δηλαδή που έχετε γι' αυτόν. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν ξέρετε και τόσο καλά το ταίρι σας, αρχίζετε να ανακαλύπτετε ποιοι είναι και πώς αλλάζουν κι εξελίσσονται μέσα στη σχέση. 

Να είστε πρόθυμοι να μάθετε ο ένας από τον άλλο

Το κόλπο είναι να βλέπετε ο ένας τον άλλο ως καθρέφτη και από την αντανάκλαση, την αντίδραση δηλαδή, να μάθετε πώς θα γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Όταν νιώθετε αναστατωμένοι, αντί να ρίξετε το φταίξιμο στο ταίρι σας παραμείνετε σε εγρήγορση και δείτε τι θα μπορούσατε να διορθώσετε σε εσάς. 

Νιώστε άνετα ακόμη κι όταν είστε μόνοι σας

Για να μπορέσετε να αποδεχτείτε ότι η αγάπη δεν μπορεί να σας σώσει από τη μοναξιά, μάθετε να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Μαθαίνοντας να νιώθετε ασφαλείς και σίγουροι και μόνοι σας ενώ βρίσκεστε σε σχέση, θα νιώσετε πιο ολοκληρωμένοι, ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

Ψάξτε πιο βαθιά τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν ένα καβγά

Μερικά ζευγάρια διχάζονται επειδή τσακώνονται και τα βρίσκουν ξανά και ξανά. Αυτό σας επιτρέπει να κρατήσετε το πάθος και το ρομαντισμό ζωντανά, δημιουργώντας όμως δράματα και αποτρέποντας την πραγματική οικειότητα μεταξύ σας. Αν μπορέσετε να κατανοήσετε τι είναι αυτό που σας τρομάζει όσον αφορά το θέμα της οικειότητας, θα κατανοήσετε καλύτερα γιατί τσακώνεστε και πολύ πιθανόν να μειώσετε τους καβγάδες. 

Αγάπησε αυτό που είσαι

Συνήθως κρεμόμαστε από τον έρωτα επειδή ψάχνουμε για κάτι που είναι εκτός ορίων, ίσως κάτι σε ένα άλλο άτομο το οποίο εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε. Δυστυχώς, όμως, αφού ερωτευθούμε συνειδητοποιούμε ότι δεν πήραμε αυτό που ψάχναμε. 

Την πραγματική αγάπη την βρίσκουμε μόνο αφού αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να εισπράξουμε από τους άλλους μόνο αυτά που δίνουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. 

Αγαπήστε τη συνήθεια

Αφού υποχωρήσει η μαγεία στη σχέση, ανακαλύπτουμε τη συνήθεια και συχνά κάνουμε τα πάντα για να την αποφύγουμε. Το κόλπο είναι να δείτε ότι η συνήθεια μπορεί να αποτελέσει την πηγή της πραγματικής οικειότητας. Το να μοιράζεσαι καθημερινά τη ζωή σου με το ταίρι σου μπορεί να είναι κάτι πραγματικά υπέροχο. 

Διευρύνετε τα συναισθήματά σας

Ένα πράγμα που μας ενώνει είναι ότι όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή η ευτυχία περιλαμβάνει συνήθως και την επιθυμία να είμαστε κοντά σε κάποιον από συναισθηματική άποψη. Για να υπάρξει πραγματική οικειότητα, βρείτε το μέγεθος της αγάπης που κρύβετε μέσα και ανακαλύψτε όλα τα καλά που έχετε. 

Έτσι θα είναι πιο εύκολο να δείτε το καλό και στο ταίρι σας. 

Επικεντρωθείτε στο να δίνετε αγάπη

Η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκετε στο να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας επειδή μας αγαπούν οι άλλοι. Έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο καλά μπορούμε να αγαπήσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας και τους άλλους. Το συναποτέλεσμα του να αγαπούμε τους άλλους πιο βαθιά κι αληθινά, είναι ότι θα αγαπηθούμε και κατ' αυτό τον τρόπο.

Μην έχετε προσδοκίες

Ίσως ψάχνετε τον έρωτα και τη μόνιμη συντροφικότητα για να γεμίσετε κάποια κενά μέσα σας. Αυτό θα σας κάνει μόνο να υποφέρετε. Αν υποσυνείδητα περιμένετε να εισπράξετε την αγάπη όπως εσείς θέλετε για να αποφύγετε να δώσετε κι εσείς αγάπη, εναποθέτετε το αίσθημα ασφάλειας σε κάποιον άλλο. 

Βρείτε τα αποθέματα που έχετε μέσα σας και προσφέρετε αγάπη, προσοχή και φροντίδα στον εαυτό σας όταν το χρειάζεστε. Έτσι αφήνετε την αγάπη να έρθει σε εσάς αντί να σχεδιάζετε πώς θα πρέπει να είναι η αγάπη. 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.