ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ 'Η ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣΜε τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, έχουμε αρχίσει να κάνουμε δειλά - δειλά τα πρώτα σχέδια με το ταίρι μας. Είτε συζούμε, είτε όχι, εάν η σχέση είναι σοβαρή, δε θέλουμε να περάσουμε αυτές τις μαγικές μέρες χώρια, αλλά δε θέλουμε και να στεναχωρήσουμε τις οικογένειές μας.

Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πετύχουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και να μην πέσουμε στην παγίδα να διχαστούμε με το ταίρι μας. Στην τελική, πρέπει να πάρετε μια απόφαση που να ικανοποιεί και τους δυο σας σε κάποιο βαθμό.

Μη δεσμευτείτε σε τίποτα από την πρώτη στιγμή

Το πιο πιθανό είναι ότι θα σας πάρουν τηλέφωνο κι από τις δυο πλευρές για να δουν εάν έχετε κανονίσει κάτι και να σας προσκαλέσουν να περάσετε τις γιορτές μαζί τους. Εάν απαντήσετε αμέσως με ένα ναι ή όχι ίσως δημιουργήσετε αναστάτωση ανάμεσα σας κι αναγκαστείτε να στεναχωρήσετε τους δικούς σας αργότερα αν τελικά πρέπει να τους το ακυρώσετε.

Η καλύτερη τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πείτε ότι θα το συζητήσετε με το ταίρι σας και θα επανέλθετε.

Μιλήστε και με τις δυο πλευρές

Καμιά φορά αγχώνεστε χωρίς να υπάρχει λόγος. Ίσως κάποια από τις δυο πλευρές να μην έχει πρόβλημα με το πού θα περάσετε τις γιορτές σας, ίσως το Πάσχα να είναι πιο σημαντικό για εκείνους απ' ότι τα Χριστούγεννα. Ίσως και να έχουν κάνει σχέδια στα οποία δε συμπεριλαμβάνεστε εσείς (όπως το να είναι καλεσμένοι σε φίλους). Μιλώντας με τις οικογένειές σας, ίσως μπορέσετε να βρείτε την χρυσή τομή.

Συζητήστε τι είναι πιο σημαντικό για τον καθένα σας

Είναι κάποιες γιορτές με τις οποίες έχετε συνδέσει αναμνήσεις και παραδόσεις που θέλετε να κρατήσετε. Μπορεί για παράδειγμα να λατρεύετε την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο πατρικό σας επειδή σας αρέσει να απολαμβάνετε να πυροτεχνήματα με τους γονείς σας, αλλά να μην θέλετε να κάνετε Πάσχα μαζί τους επειδή μαζεύετε όλο σας το σόι και σας τρελαίνει το γεγονός.

Ίσως να θέλετε να περνάτε τις ίδιες γιορτές με τους δικούς σας, αλλά συζητώντας το θέμα θα μπορέσετε να διαπραγματευτείτε και να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τους δυο σας.

Αφήστε τη σχέση σας να έχει τον καθοριστικό ψήφο

Λέγοντας τη σχέση σας σε αυτή την περίπτωση δεν εννοούμε το ταίρι σας, αλλά τη σχέση αυτή καθ' αυτή. Οι γιορτές είναι περίοδος χαράς, αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να διαλύσετε το κλίμα εάν τσακωθείτε με το ταίρι σας.

Αν, λοιπόν, δε συμφωνείτε μεταξύ σας αφήστε τη σχέση σας να αποφασίσει. Είναι η στιγμή να δείξετε ότι ο δεσμός σας είναι πιο σημαντικός από τις προσωπικές σας ανάγκες. Οι δυνατές σχέσεις απαιτούν θυσίες μερικές φορές, οπότε σκεφτείτε ότι ίσως είναι καλύτερα να υποχωρήσετε για το καλό της σχέσης σας.

Κάντε το τραπέζι εσείς ή κάντε κάτι οι δυο σας

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση, μια καλή ιδέα είναι να καλέσετε και τις δυο πλευρές και να γιορτάσετε στο σπίτι σας. Αυτό ίσως σας δημιουργήσει το άγχος της φιλοξενίας, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Αν πάλι κι αυτό είναι κάτι που ούτε εσείς, ούτε και το ταίρι σας θέλετε να κάνετε, τότε κάντε κάτι οι δυο σας. Πηγαίνετε εκείνο το ταξίδι που ονειρευόσασταν ή, εάν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, μείνετε στο σπίτι σας κι αρχίστε να δημιουργείτε τις δικές σας παραδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.