ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ Ο/Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΟΧΙ


Ένα από τα θέματα που πολλά ζευγάρια έχουν ως δεδομένο είναι ότι μετά το γάμο θα αποκτήσουν παιδιά. Το θεωρούν ως μια φυσική εξέλιξη.

Τι γίνεται, όμως, εάν το ταίρι σας δε θέλει παιδιά. Το έχετε δει και το έχετε καταλάβει τόσο από τις κινήσεις του, όσο και μέσα από συζητήσεις που κάνετε οι δυο σας. Αποφεύγει να βρίσκεται σε χώρους με παιδιά και τα μάτια του δε λάμπουν όταν βλέπει νεογέννητα στην αγκαλιά των γονιών τους για να μην αναφέρουμε ότι σας το έχει πει κιόλας χωρίς να γυροφέρνει το θέμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ιδανικό είναι να επέλθει συμβιβασμός μέσα από τη συζήτηση. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις. Εάν ένας άνθρωπος δεν επιθυμεί να γίνει γονιός δεν μπορείτε να τον αναγκάσετε, ούτε και να βρείτε κάποια μέση λύση.

Πώς μπορούμε να χειριστούμε το γεγονός ότι το ταίρι μας δε θέλει παιδιά και ποιες είναι οι πραγματικότητες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε;

Κοιτάξτε το παρελθόν σας και δείτε το μέλλον σας

Νιώσατε ποτέ ότι δε θέλατε παιδιά; Κι εάν το όνειρό σας ήταν να αποκτήσετε πολλά παιδάκια πώς θα νιώθατε αν το εγκαταλείπατε; Νιώθετε άνετα με αυτή την απόφαση ή σας γεμίζει με άγχος και σύγχυση; Προσπαθήστε να δείτε το γεγονός μακροπρόθεσμα. Όταν θα βλέπετε τους φίλους σας να αποκτούν παιδιά, πώς θα νιώθετε; Θα είστε χαρούμενοι για την ευτυχία τους και ικανοποιημένοι με την απόφασή σας να μην αποκτήσετε παιδιά ή θα ζηλεύετε;

Σκεφτείτε τον εαυτό σας

Το ταίρι σας έχει χιλιάδες λόγους που δε θέλει παιδιά και ίσως τους κατανοείτε όλους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το να θυσιάσετε την ευτυχία σας για να είναι το ταίρι σας ευτυχισμένο θα αποτελέσει λόγο για μελλοντική τριβή και καβγάδες στο γάμο σας. Η απόφαση να μην αποκτήσετε παιδιά πρέπει να είναι αποκλειστικά δικιά σας. Ξεκαθαρίστε μέσα σας τους λόγους για τους οποίους δε θέλετε παιδιά και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επηρεαστεί από τα επιχειρήματα του συντρόφου σας.

Δεν υπάρχει επιστροφή

Εάν ακόμη δεν είστε σίγουροι για το θέμα οικογένεια, πάει να πει ότι είστε νέοι κι έχετε αυτή την πολυτέλεια. Ειδικά στις γυναίκες, όμως, αυτή η πολυτέλεια έχει ημερομηνία λήξης. Και να θυμάστε ότι τα άτομα που δε θέλουν παιδιά, απλά δεν θέλουν. Πολύ σπάνια συμβαίνει να μετανιώνουν για την απόφαση τους χρόνια μετά. Γι' αυτό μη βασιστείτε σε κάτι τέτοιο νομίζοντας ότι θα μπορέσετε να αλλάξετε γνώμη στο ταίρι σας μελλοντικά.

Σκεφτείτε την εναλλακτική

Αν χωρίζατε με το ταίρι σας και ο επόμενος σύντροφός σας ήθελε παιδιά πώς θα αντιδρούσατε; Θα ήσασταν διστακτικοί ή ανακουφισμένοι;

Αναζητάτε συμβουλές

Αν ζητάτε συμβουλές πάνω στο θέμα από φίλους και γνωστούς, τότε ίσως έχετε πάρει την απάντησή σας. Είστε διχασμένοι και ψάχνετε για τις μαγικές λέξεις που θα διορθώσουν την κατάσταση. Το ταίρι σας δε ρωτάει κανένα εάν θα έπρεπε να θέλει παιδιά. Δεν χρειάζεται να ρωτήσει διότι νιώθει άνετα με την απόφασή του. Το ίδιο θα έπρεπε να νιώθετε κι εσείς. Κάντε ερωτήσεις. Όχι στους άλλους. Σε εσάς τους ίδιους.

Αναλογιστείτε

Αν είχατε υποθέσει ότι θα αποκτήσετε οικογένεια χωρίς να το αναλύσετε περαιτέρω, τώρα είναι η στιγμή να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί. Επηρεαστήκατε από τους γονείς σας; Έχει να κάνει με τη θρησκεία; Αν η απάντηση είναι ότι το να αποκτήσετε παιδιά ήταν κάτι που οι άλλοι περιμένουν από εσάς κι όχι κάτι το οποίο εσείς οι ίδιοι θέλατε πραγματικά, τότε ίσως εκπλαγείτε από την απόφασή σας.

Πρέπει να το ανακοινώσετε

Αποφασίσατε ότι τελικά δε θέλετε παιδιά κι είστε έτοιμοι να το πείτε στους δικούς σας. Πώς σας κάνει να νιώθετε το γεγονός; Είστε χαρούμενοι ή θα το ανακοινώσετε συγκρατώντας τα δάκρυά σας κι χωρίς να είστε απολύτως σίγουροι;
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.