ΣΕ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ?


Στο Couples Mindset δεν μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες, ούτε στους ανθρώπους, ούτε στις σχέσεις τις ίδιες. Ωστόσο σε αρκετούς χωρισμούς βλέπει κανείς κάποιους λόγους να εμφανίζονται ξανά και ξανά. Ευκαιρία να τους δούμε και να απαντηθούν κάποια ερωτηματικά που ίσως έχεις μέσα σου.Γιατί επέλεξε αυτός ο άνθρωπος που μοιραστήκαμε τόσα πολλά και είχαμε δεθεί να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο ?

Είχες σταματήσει να φροντίζεις τον εαυτό σου

Οι άντρες είναι, καλώς ή κακώς, αρκετά οπτικά πλάσματα. Όταν λοιπόν κάποια κοπέλα έχει σταματήσει να φροντίζει τον εαυτό της, είτε αυτό λέγεται αρκετά περιττά κιλά είτε ντύσιμο, αρχίζει σιγά σιγά να μειώνεται η έλξη που έχει απέναντί σου. Όταν γίνεται αυτό για καιρό, τότε η απόφασή του για τον χωρισμό, φαίνεται στο μυαλό του η σωστότερη.

Είναι κάτα βάθος γυναικάς 

Για μερικούς άντρες, η κατάκτηση μίας γυναίκας είναι σημαντικότερη άπο την δημιουργία μίας σχέσης. Σε γνώρισε και έκανε τα αδύνατα δυνατά να σε κάνει δική του. Μπορεί να σου άρεσε το ενδιαφέρον που έδειξε, μόλις όμως κάνατε σχέση, το ενδιαφέρον του άρχισε να πέφτει κατακόρυφα.Προφανώς άρχισε να βάζει στόχο για την επόμενη, άπο την στιγμή που έγινες ένας ακόμα αριθμός για το μπλοκάκι του.

Δεν άντεχε την γκρίνια 

Η γκρίνια είναι το Νο.1 πράγμα που απεχθάνονται οι άντρες στις γυναίκες. Για σένα μπορεί να είναι απλώς ένας τρόπος για να του εκφράσεις πράγματα που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι, ωστόσο στο μυαλό του άπο ένα σημείο και μετά, απλά του φαινόταν σαν να άκουγε την μητέρα του να του λέει πόσο ακατάστατος είναι και πόσο θα παραμείνει ο ίδιος μία ζωή. Το θέμα της γκρίνιας είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα είναι άπο τα θέματα που δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Μέχρι ένα σημείο έχουν και τα δύο φύλα δίκιο και άδικο. Όταν ωστόσο ξεφεύγει άπο τα όρια, η γκρίνια είναι απλά θόρυβος στον αντρικό εγκέφαλο και τίποτα παραπάνω.

Απλά ήταν ανώριμος

Δεν έχει τόσο σημασία η ηλικιακή ωριμότητα σε αυτό το θέμα. Μπορεί να είσαι 50 χρονών και να συμπεριφέρεσαι συναισθηματικά σαν 10χρονος, μπορεί να είσαι 18 χρονών και να είσαι βαθιά συνειδητοποιημένος τι θες άπο μία σχέση και να είσαι ανοιχτός. Προφανώς εσύ έπεσες στην πρώτη κατηγορία. Ο συγκεκριμένος δεν ήξερε τι ήθελε, πως το ήθελε, ποιός ήταν και κάτα πάσα περίπτωση δεν μπήκε στην διαδικασία να σε μάθει και ποτέ. Με την ίδια ευκολία που μπήκε σε σχέση μαζί σου, με την ίδια ευκολία βγήκε. Αν το δεις άπο μακριά, ήταν μία παρένθεση και μόνο στην ερωτική σου ζωή.

Ένιωθε πιεσμένος για το μέλλον

Για μερικές γυναίκες, η αποκατάσταση είναι η μαγική λέξη. Ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό και να ζήσουν το παραμύθι που θέλανε άπο μικρές. Αν είσαι άντρας, το νιώθεις σαν να είσαι ήρωας άρλεκιν και είσαι σίγουρος οτι έχει ήδη σχεδιάσει στο μυαλό της τον γάμο σας και το πως θα φαίνονται τα παιδιά σας κι ας είσαστε σε σχέση 1 μήνα. Οκ, κάποιοι άντρες απλά δεν είναι φτιαγμένοι για γάμο. Ωστόσο αν ένιωσε οτι το πράγμα σοβαρεύει πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς .... έτρεξε να κρυφτεί πριν να είναι αργά.

Ήθελες να τον αλλάξεις 

Το κλισέ που λέει " Οι γυναίκες θέλουν να αλλάξουν τους άντρες και οι άντρες θέλουν οι γυναίκες να παραμείνουν οι ίδιες ", αρκετές φορές έχει βάση. Το να θέλεις να αλλάξεις έναν άνθρωπο και να τον βοηθήσεις να βελτιωθεί δεν είναι κακό. Αν όμως νιώσει ο άλλος οτι ουσιαστικά τον απορρίπτεις για αυτό που είναι, τότε θα νιώσει άσχημα και με το δίκιο του. Η ζωή δεν είναι παιχνίδι Sim, που παίρνεις τον άλλον και τον κόβεις στα μέτρα σου. Προφανώς κάποια στιγμή ένιωσε σαν κούκλα στα χέρια σου και αποφάσισε να γίνει άνθρωπος πάλι.

... και οι υπόλοιποι 1523 λόγοι....

όπως είπαμε και στην αρχή, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα σε ένα καλούπι. Οι λόγοι που κάποιος άντρας χωρίζει είναι τόσο διαφορετικοί όσο και οι άντρες που υπάρχουν. Ίσως αν ξέρεις τον λόγο ή τους λόγους του χωρισμού, να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερη στο μέλλον, ίσως και όχι. Αυτή η σχέση όμως σου έμαθε αρκετά για τον εαυτό σου και τους άλλους και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.