ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Βλέπουμε πολλές φορές ζευγάρια που κάνουν την αγάπη και τον έρωτα να φαίνονται τόσο εύκολα, ενώ εμείς πασχίζουμε να τα φέρουμε βόλτα με τον άνθρωπό μας.

Τι κάνουν, λοιπόν, τα ευτυχισμένα ζευγάρια και η σχέση τους εξακολουθεί να είναι όπως και στην αρχή;

Πηγαίνουν για ύπνο μαζί

Στις αρχές της σχέσης σας, πηγαίνατε για ύπνο μαζί απλά και μόνο επειδή ξέρατε τι θα ακολουθήσει. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν για ύπνο μαζί ακόμη κι αν ο ένας από τους δυο θα ξυπνήσει κάποια στιγμή αργότερα. Το φυσικό άγγιγμα και η αίσθηση του δέρματος του συντρόφου μας στο δικό μας καλλιεργεί και ξυπνά τη σεξουαλική έλξη μεταξύ μας.

Έχουν κοινά ενδιαφέροντα

Αφού η σχέση προχωρήσει πολλά ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι έχουν ελάχιστα έως και καθόλου κοινά ενδιαφέροντα. Βρίσκουν, όμως, πράγματα που μπορούν να κάνουν μαζί. Ταυτόχρονα, βέβαια, κοιτάτε να αναπτύξετε και τις δικές σας ατομικές ασχολίες έτσι ώστε και πιο ενδιαφέροντες να φαίνεστε στο σύντροφό σας και λιγότερο εξαρτημένοι από αυτόν.

Περπατήστε πιασμένοι χέρι - χέρι ή ο ένας δίπλα στον άλλο

Αντί να περπατά ο ένας μπροστά και ο άλλος να τρέχει να τον προλάβει, τα ευτυχισμένα ζευγάρια περπατούν πλάι - πλάι διότι είναι πιο σημαντικό να είναι δίπλα στον άνθρωπό τους από το να χαζεύουν γύρω τους.

Εμπιστευθείτε και συγχωρέστε

Σε μια διαφωνία στην οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση, τα ευτυχισμένα ζευγάρια επιλέγουν να δείξουν εμπιστοσύνη και να συγχωρέσουν το ταίρι τους παρά να είναι καχύποπτοι και να κρατάνε απωθημένα.

Επικεντρωθείτε περισσότερο στο τι κάνει σωστά το ταίρι σας κι όχι στο τι κάνει λάθος

Αν θες να βρεις τα λάθη του συντρόφου σου, θα βρεις πολλά. Αν, πάλι, θες να βρεις τα καλά του και πάλι θα βρεις πολλά. Εξαρτάται από το τι ψάχνεις. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επιλέγουν να δίνουν έμφαση στα θετικά.

Αγκαλιαστείτε μετά τη δουλειά

Σύμφωνα με τον Δρ. Mark Goulston, το δέρμα μας έχει αναμνήσεις του "καλού αγγίγματος" (αγάπη), του "κακού αγγίγματος" (βια), και της "έλλειψης αγγίγματος" (παραμέληση). Τα ζευγάρια που χαιρετιούνται με μια αγκαλιά έχουν στο δέρμα τους την ανάμνηση του "καλού αγγίγματος".

 Πείτε "Σ' αγαπώ" και "Να έχεις μια όμορφη μέρα" το πρωί

Είναι ένας τρόπος να οπλιστείτε με υπομονή και ανοχή καθώς φεύγετε κι έχετε να αντιμετωπίσετε και οι δυο κίνηση στους δρόμους, ουρές κι άλλα ενοχλητικά συμβάντα.

Πείτε "καληνύχτα" ασχέτως του πώς νιώθετε

Αυτό δείχνει στο σύντροφό σας πως ασχέτως του πόσο αναστατωμένοι είστε, θέλετε να είστε ακόμη μαζί. Δείχνει επίσης πως αυτό που έχετε εσείς οι δυο είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν.

Μιλήστε μέσα στη μέρα

Πάρτε τηλέφωνο το ταίρι σας να δείτε πώς πάει η μέρα του. Έτσι θα γνωρίζετε από πριν τι να περιμένετε όταν συναντηθείτε ξανά μετά τη δουλειά. Αν, για παράδειγμα, έχουν μια άσχημη μέρα θα είναι παράλογο να περιμένετε ότι θα είναι τόσο ενθουσιώδεις για κάτι καλό που σας συνέβηκε.

Να είστε περήφανοι για το ταίρι σας αν σας δουν μαζί

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι χαρούμενα όταν τους δουν μαζί και θα τα δείτε συνήθως σε διακριτικές τρυφερές στιγμές. Ένα άγγιγμα στο χέρι, στον ώμο ή στο μάγουλο. Δεν επιδεικνύονται, απλά δηλώνουν ότι είναι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.